Как да готвя Pinto Beans

Здравейте, както и добре дошли в още един кръг от мексикански безмесен понеделник! Аз съм твоят домакин, Моника „Мексиканският“ Оливас.

Днес ще открием точно как да готвим боб.
Последните ми видеоклипове

Тест за ковид 19 антитела
Взех теста за антитела Covid19. Ето точно как мина, както и резултатите!

Още видеоклипове

0 секунди от 5 минути, 19 секунди

След това
Високо постижение – Страхотен преглед на книги за слушане
06:12

На живо
00:00
08:21
05:19

Порасвайки, ние винаги ядяхме пинто боб. Те бяха или в хладилника, или на печката по всяко време. Имахме ги като странично хранене или като основна част от нашата храна, като в боб Буритос, редовно за вечеря.

Ясно мога да имам предвид шума на желязната гърне на баба ми на върха на печката. Тя има една от онези големи, дебели железни саксии с отдушник в капака. Тогава Вент ще щракне с часове, тъй като бобът ни беше на подвижен кипене, като се омекотяваше.

Здравей, грамове!

Разбира се, можете да си купите боб в консерва. Въпреки това можете да ги получите за супер достъпни в насипните кошчета на вашия регионален пазар, както и да ги приготвите, като добавяте само това, което изберете.

1. Първа стъпка е да инспектирате боба за скали или отломки. Никога не съм откривал скала в сух боб, но баба ми разказа ужасни истории за това, че хората си разбиват зъбите, докато се впускат в боб бурито.

Изсипете боба на масата си, както и ги натиснете в тигана с малко, като инспектирате за скали в процеса.

2. След като сте сигурни, че бобът ви е без скала, запълнете саксията с вода. Добавете огромно петно ​​чесън (или карамфил, който ще бъде елиминиран по -късно), както и сол. (Виждате ли ме в микровълновото отражение?)

3. Подарете подвижно кипене. След това намалете до къкри, както и покритие. Не поставяйте капака директно върху саксията, ако няма отдушник. Или използвайте капак с един размер по -голям. Това дава възможност за изпускане на тежка пара, както и предотвратява преливане.

4. Варете за около 1,5 часа. Можете да проверите боба след един час, както и да видите точно колко са меки. Това ще ви позволи да разберете точно колко по -дълго се изисква да ги приготвите.

*Това време за готвене може да бъде намалено, ако накиснете боба във вода за една нощ. Накиснете се за една нощ, както и гответе за 1 час.

Проверявайте саксията редовно, за да се уверите, че не готвите цялата вода. Ако започнете да ставате толкова ниско на вода, можете просто да добавите още. Не искате да сте до дъното на тигана или боб, за да изгорите! (За съжаление разбирам от опит.)

5. Когато те са достатъчни – източете боба, подправете на вкус, както и сервирайте им цяло …

ИЛИ

За „презаредени зърна“

6. Изцедете боба, както и добавете сол, черен пипер, както и клин или две от кипене на краве.

7. След това разбийте сместа с картофена каша. Можете също така да използвате ръчен миксер, за да ги накарате пухкави, както и супер гладки. Този път не ми харесва, но ми харесва гладки, както и кремообразен боб.

Домакинството ми никога не е „пържено“ на бобът ни. Винаги бихме ги разбили с малко от боба вода, както и добавяме сирене, както и сол. Те са много по-добри от пренасочването, както и по-здравите.

Наслади се!

ВЪПРОС: Каква е основната храна, която винаги сте имали в дома си, израствайки?

Изпратете ми работната книга

Запазете

Споделянето е загриженост!

Дял

Туит

Щифт

Дял

Поща

Дял

Здравейте, както и добре дошли в още един кръг от мексикански безмесен понеделник! Аз съм твоят домакин, Моника „Мексиканският“ Оливас. Днес ще открием точно как да готвим боб. Последните ми видеоклипове Тест за ковид 19 антитела Взех теста за антитела Covid19. Ето точно как мина, както и резултатите! Още видеоклипове 0 секунди от 5 минути,…

Leave a Reply

Your email address will not be published.